in timpul sarcinii am mancat o prajitura cu mere excelenta, de atunci tot am cautat retete care sa aduca macar cu acea prajitura, azi am gasit-o in sfarsit, e atat de pufoasa si buuunaaa incat mori mancand :D sursa aici http://www.ceimici.ro/articole/alimentatie/deserturi-delicioase/prajitura-turnata-cu-mere-sau-branza...am modificat cantitatile pentru ca n-am stiut dimensiunea tavii.

Batem oualE cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.

Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.

Ungem tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.

Dupa ce s-a copt primul blat, scoatem tava, punem merele calite peste si turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.

Introducem din tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.

Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.aluatul se poate folosii si pentru prajitura cu branza