Se taie in doua un dovleac de tip spaghetti si se pune intr-o tava cu apa, cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preincalzit la temperatura 190 C (375 F). Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa. In timp ce dovleacul se coace, se pregatesc celelalte ingrediente. Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se feliaza (ardeiul). Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate, iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru, dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac. Se indeparteaza dovleacul din cuptor, se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel. Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie. Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram, dupa care, cu o furculita, prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele. Le lasam pe o farfurie sa se raceasca. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute, adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac, maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine. Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc. Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi. Reteta este de post, dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica, renuntati la branza sau folositi branza vegetarianaSe taie in doua un dovleac de tip spaghetti si se pune intr-o tava cu apa, cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preincalzit la temperatura 190 C (375 F). Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa. In timp ce dovleacul se coace, se pregatesc celelalte ingrediente. Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se feliaza (ardeiul). Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate, iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru, dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac. Se indeparteaza dovleacul din cuptor, se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel. Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie. Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram, dupa care, cu o furculita, prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele. Le lasam pe o farfurie sa se raceasca. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute, adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac, maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine. Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc. Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi. Reteta este de post, dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica, renuntati la branza sau folositi branza vegetariana