Detalii Pljeskavica (Plescavita)
Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina. Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade. Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta. Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine. Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma. Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta. Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :) Pofta sa aveti!Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina. Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade. Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta. Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine. Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma. Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta. Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :) Pofta sa aveti!