Acest fel de mancare se poate consuma in zilele de post catolic,unde e permis consumul de lapte,oua,smantana si cascaval.

Noi le numim ciuperci cu ciocolata deoarece cascavalul pus deasupra ciupercilor in cuptor capata culoarea ciocolatei.

Se curata ciupercile champinion si se spala.

Intr-un vas de yena se pune putin ulei pe fundul vasului si se aseaza palariile ciupercilor.

Intr-o tigaie se caleste o ceapa si coditele de ciuperci toate tocate marunt.

Cand a scazut apa din ele se pune patrunjel verde,sare si piper.

Se opreste focul si se da tigaia la o parte pentru 10 minute.

Cand s-a mai racorit compozitia se sparge deasupra un ou,se pun condimente si se amesteca repede un minut.

Cu aceasta compozite se umplu ciupercile iar deasupra lor se pune cascaval ras.

Printre ciuperci se pune cubulete de unt si 50 g smantana.

Se pun ciupercile la cuptor pentru 40 minute. Intre timp ne ocupam de cartofi.

Se pune la calit in ulei 2 bucati ceapa tocate fin.

Se adauga ardeiul tocat marunt si zacusca de ciuperci.

Se caleste cateva minute la foc mic si se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete.

Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic sub capac fara sa se adauge apa.

Cand sunt gata cartofii se sting cu o lingura de faina amestecata cu lapte.

Se pune patrunjel verde,piper si smantana 100 g.

Se lasa pe foc inca cateva minute amestecand usor sa nu se lege.

Cartofii se servesc alaturi de ciuperci cuciocolata si muraturi.

Este o mancare de post delicioasa.