Am invatat cate ceva de la americanii astia, unele bune, altele mai putin bune, dar una peste alta vreau sa spun ca reteta asta este buna: p, se face foarte repede si daca se pregateste doar cat se mananca la o masa, eventual si a doua zi, dar cu conditia sa fie reincalzite... cuiburile astea de viespi sant o minune de desert. Pentru a avea succes cu prajitura asta trebuie sa avem aluatul de paine moale, nelipicios. In general eu daca nu il cumpar din comert, cand fac aluatul de paine pun la congelator 2-3 pachetele cu aluat pentru zile de lene. Daca faceti aluatul de paine si este mai lipicios atunci trebuie sa il lasati la frigider peste noapte, a doua zi va fi perfect pentru cuibul de viespi. Deci, aluatul se intinde intr-o foaie destul de subtire (mai putin decat 1/2 de cm), se unge cu cele 75 gr de unt moale si deasupra presaram zaharul brun. Aici eu pun destul de mult pentru ca imi place gustul dulceag si caramel pe care il lasa in urma coacerii plus sucul rezultat in tava de la topirea untului combinat cu acest zahar este nemaipomenit deasupra cuiburilor de viespi, la servire. Se presara scortisoara, dupa gustul vostru (si aici pun destul de mult pentru ca iubesc condimentul asta) se preseaza zaharul si scortisoara cu palma, dupa care se ruleaza aluatul. Avem grija ca dupa ce rulam aluatul sa il mai strangem putin in palmi pentru a scoate din el, eventualele bule de aer dupa care taiem felii groase de circa 4 cm si le asezam cu taietura in sus intr-o tava unsa cu ulei. Acoperim cu o folie alimentara unsa si ea in prealabil cu ulei, inchidem bine si lasam peste noapte la frigider. Dimineasta cand ne trezim scoatem tava de la rece, o lasam la temperatura camerei. Incalzim cuptorul la foc doar putin mai mare de mediu si dupa ce a stat incalzit 10 minute introducem tava cu cuiburi, la copt. Cand sant gata coapte le scoatem si lasam pe masa. Ungem cuiburile cu crema de branza pe care o pregatim din timp, in felul urmator: Branza Philadelphia si untul le punem in cuptorul cu microunde (daca nu avem asa ceva trebuie sa lasam la temperatura camerei ambele, de cu seara, ca sa se inmoaie pana trebuie sa le folosim) si le incalzim putin, doar atata cat sa putem sa le amestecam impreuna. Adaugam lingura de lapte si vanilia, omogenizam pe cat posibil si incepem sa adaugam din zaharul praf. Omogenizam si lasam deoparte pana trebuie sa intindem pe cuiburi.. Se servesc la micul dejun langa o cana de lapte... **Am uitat sa va spun ce am constat eu .... feliile se pot taia perfect si fara probleme cu ajutorul atei pentru dinti **Daca vrem sa le mancam in aceasi zi cand le facem, trebuie sa lasam la dospit intr-un loc mai cald si cand s-au dublat le introducem la cuptor si le coacem dupa care le ungem cu crema de branza si ne bucuram de dulceata, culoarea si mirosul lor atat de imbietor.

Am invatat cate ceva de la americanii astia, unele bune, altele mai putin bune, dar una peste alta vreau sa spun ca reteta asta este buna: p, se face foarte repede si daca se pregateste doar cat se mananca la o masa, eventual si a doua zi, dar cu conditia sa fie reincalzite... cuiburile astea de viespi sant o minune de desert. Pentru a avea succes cu prajitura asta trebuie sa avem aluatul de paine moale, nelipicios. In general eu daca nu il cumpar din comert, cand fac aluatul de paine pun la congelator 2-3 pachetele cu aluat pentru zile de lene. Daca faceti aluatul de paine si este mai lipicios atunci trebuie sa il lasati la frigider peste noapte, a doua zi va fi perfect pentru cuibul de viespi. Deci, aluatul se intinde intr-o foaie destul de subtire (mai putin decat 1/2 de cm), se unge cu cele 75 gr de unt moale si deasupra presaram zaharul brun. Aici eu pun destul de mult pentru ca imi place gustul dulceag si caramel pe care il lasa in urma coacerii plus sucul rezultat in tava de la topirea untului combinat cu acest zahar este nemaipomenit deasupra cuiburilor de viespi, la servire. Se presara scortisoara, dupa gustul vostru (si aici pun destul de mult pentru ca iubesc condimentul asta) se preseaza zaharul si scortisoara cu palma, dupa care se ruleaza aluatul. Avem grija ca dupa ce rulam aluatul sa il mai strangem putin in palmi pentru a scoate din el, eventualele bule de aer dupa care taiem felii groase de circa 4 cm si le asezam cu taietura in sus intr-o tava unsa cu ulei. Acoperim cu o folie alimentara unsa si ea in prealabil cu ulei, inchidem bine si lasam peste noapte la frigider. Dimineasta cand ne trezim scoatem tava de la rece, o lasam la temperatura camerei. Incalzim cuptorul la foc doar putin mai mare de mediu si dupa ce a stat incalzit 10 minute introducem tava cu cuiburi, la copt. Cand sant gata coapte le scoatem si lasam pe masa. Ungem cuiburile cu crema de branza pe care o pregatim din timp, in felul urmator: Branza Philadelphia si untul le punem in cuptorul cu microunde (daca nu avem asa ceva trebuie sa lasam la temperatura camerei ambele, de cu seara, ca sa se inmoaie pana trebuie sa le folosim) si le incalzim putin, doar atata cat sa putem sa le amestecam impreuna. Adaugam lingura de lapte si vanilia, omogenizam pe cat posibil si incepem sa adaugam din zaharul praf. Omogenizam si lasam deoparte pana trebuie sa intindem pe cuiburi.. Se servesc la micul dejun langa o cana de lapte... **Am uitat sa va spun ce am constat eu .... feliile se pot taia perfect si fara probleme cu ajutorul atei pentru dinti **Daca vrem sa le mancam in aceasi zi cand le facem, trebuie sa lasam la dospit intr-un loc mai cald si cand s-au dublat le introducem la cuptor si le coacem dupa care le ungem cu crema de branza si ne bucuram de dulceata, culoarea si mirosul lor atat de imbietor.