Caramelizati zaharul pe foc mic, intr-o craticioara si lasati pana ce devine lichid. Turnati intr-o tava (25 x 35 cm). Taiati merele, curatate de coaja si casuta samburilor, in felii subtiri, apoi asezati-le uniform peste caramelul din tava. Dati la cuptorul incins pana ce merele se inmoaie putin si se caramelizeaza. Lasati la racit. Optional, puteti pastra cateva mere pentru decor. Blat Bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Adaugati galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul peste merele caramelizate si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in tava. Intre timp fierbeti zaharul cu apa pana se leaga putin, apoi aromati cu vanilie si lasati la racit. Insiropati blatul. Rasturnati prajitura pe un platou, ungeti cu dulceata de zmeura / capsuni si puneti deasupra crema. Optional, puteti presara peste crema, fie merele caramelizate pastrate, taiate in bucatele mai mici, fie scortisoara pudra. Dati la frigider pana a doua zi. Crema Mixati la viteza medie toate ingredientele pana ce obtineti o crema spumoasa si consistenta. Serviti feliata.

Caramelizati zaharul pe foc mic, intr-o craticioara si lasati pana ce devine lichid. Turnati intr-o tava (25 x 35 cm). Taiati merele, curatate de coaja si casuta samburilor, in felii subtiri, apoi asezati-le uniform peste caramelul din tava. Dati la cuptorul incins pana ce merele se inmoaie putin si se caramelizeaza. Lasati la racit. Optional, puteti pastra cateva mere pentru decor. Blat Bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Adaugati galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul peste merele caramelizate si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in tava. Intre timp fierbeti zaharul cu apa pana se leaga putin, apoi aromati cu vanilie si lasati la racit. Insiropati blatul. Rasturnati prajitura pe un platou, ungeti cu dulceata de zmeura / capsuni si puneti deasupra crema. Optional, puteti presara peste crema, fie merele caramelizate pastrate, taiate in bucatele mai mici, fie scortisoara pudra. Dati la frigider pana a doua zi. Crema Mixati la viteza medie toate ingredientele pana ce obtineti o crema spumoasa si consistenta. Serviti feliata.