Umplutura Bateti albusurile cu o furculita. Framantati carnea tocata cu albus batut (cca 1 lingura), impreuna cu condimentul pentru pui si piper, dupa gust. Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele.. Separat, caliti ceapa, ciupercile si ardeiul in amestecul de unt si putin ulei, pana ce legumele se inmoaie. Lasati la racit, apoi inglobati restul de albusuri batute, 1 lingurita faina, sare, piper, dupa gust. Omogenizati bine si dati la rece sa se solidifice. Aluat Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in 3 linguri lapte caldut si 2- 3 stropi de otet, apoi lasati sa creasca 10 min. Separat, intr-un bol, bateti energic cu telul para, restul de laptele caldut, sarea, 1 lingurita zahar, galbenusul, untul moale, apoi puneti in ploaie o parte din faina, pana obtineti o crema groasa. Inglobati drojdia crescuta. Adaugand faina, framantati cu mana un aluat ce se desprinde de vas si mana. Inveliti in folie alimentara si dati la rece. Pregatiti o folie de aluminiu mai lunga, ungeti-o la un capat cu putin ulei si puneti peste partea unsa amestecul de carne, in strat uniform, in grosime de cca 1 cm, realizand o foaie. Pentru a intinde carnea ajutati-va de palmele umezite mereu. Repartizati deasupra, uniform, in strat, intai amestecul cu ciuperci, apoi cascavalul, urmat de ceapa verde si patrunjel. Radeti deasupra 1 ou fiert. Pozitionati in marginea foii de carne carnatul si 2 oua fierte si formati rulada ajutandu-va de folia de aluminiu. Infasurati strans si de cateva ori folia peste rulada si sigilati bine capetele. Transferati intr-o tigaie cu putin ulei incins si frigeti rapid pe toate partile, la foc mare, pentru a sigila rulada. Intre timp, puteti sa o stropiti cu putin vin sau apa. Lasati la racit. Mix Preparati prin amestecare un mix format din pesmet, faina, boia dulce, piper cayen / boia iute, condiment de pui, piper negru si oregano uscat. Indepartati folia de pe rulada si tavaliti-o de mai multe ori prin mix-ul obtinut. Mutati-o din nou in tigaia cu grasime incinsa si prajiti repede, de jur- imprejur, pana ce se rumeneste frumos. Dati din nou la racit. Intindeti o foaie de aluat pe planul de lucru usor infainat, groasa de 0, 7- 1 cm. Rulati-o sub forma de sul, apoi intindeti-o din nou intr-o foaie, aproximativ egala cu prima. Pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijlocul foii, astfel incat marginile sa se uneasca. Repetati plierea cu aluatul ramas pe masa (pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijloc, astfel incat marginile sa se uneasca). Aduceti din partea dreapta a aluatului peste ramasa pe masa, pliati 2/4 din partea stanga a aluatului peste patrimea de pe masa si la sfarsit aduceti aluatul din partea dreapta peste patrimea de pe masa (veti avea 3 indoituri si 4 sferturi de aluat pliat unul peste altul- vezi foto). Intindeti in foaie aluatul pliat, aprox. De aceeasi lungime cu a ruladei de carne si latimea de 3 ori mai mare decat grosimea ei. Pensulati foaia cu 1 ou batut si pozitionati ruloul rece pe centru. Taiati marginile foii, in fasii oblice, deoparte si alta a ruloului. Aduceti fasiile pe rand, din dreapta si stanga, deasupra ruladei, suprapunand putin capetele si realizand o impletitura. * Daca acestea se seprapun prea mult una peste alta, inainte de a incepe sa faceti impletitura, taiati din lungimea fasiilor. Transferati intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte caldut si presarati deasupra cu mac (optional). Dati la cuptorul incins pentru 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand o garnitura.

Umplutura Bateti albusurile cu o furculita. Framantati carnea tocata cu albus batut (cca 1 lingura), impreuna cu condimentul pentru pui si piper, dupa gust. Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele.. Separat, caliti ceapa, ciupercile si ardeiul in amestecul de unt si putin ulei, pana ce legumele se inmoaie. Lasati la racit, apoi inglobati restul de albusuri batute, 1 lingurita faina, sare, piper, dupa gust. Omogenizati bine si dati la rece sa se solidifice. Aluat Alifiati drojdia cu 1 lingurita zahar, dizolvati in 3 linguri lapte caldut si 2- 3 stropi de otet, apoi lasati sa creasca 10 min. Separat, intr-un bol, bateti energic cu telul para, restul de laptele caldut, sarea, 1 lingurita zahar, galbenusul, untul moale, apoi puneti in ploaie o parte din faina, pana obtineti o crema groasa. Inglobati drojdia crescuta. Adaugand faina, framantati cu mana un aluat ce se desprinde de vas si mana. Inveliti in folie alimentara si dati la rece. Pregatiti o folie de aluminiu mai lunga, ungeti-o la un capat cu putin ulei si puneti peste partea unsa amestecul de carne, in strat uniform, in grosime de cca 1 cm, realizand o foaie. Pentru a intinde carnea ajutati-va de palmele umezite mereu. Repartizati deasupra, uniform, in strat, intai amestecul cu ciuperci, apoi cascavalul, urmat de ceapa verde si patrunjel. Radeti deasupra 1 ou fiert. Pozitionati in marginea foii de carne carnatul si 2 oua fierte si formati rulada ajutandu-va de folia de aluminiu. Infasurati strans si de cateva ori folia peste rulada si sigilati bine capetele. Transferati intr-o tigaie cu putin ulei incins si frigeti rapid pe toate partile, la foc mare, pentru a sigila rulada. Intre timp, puteti sa o stropiti cu putin vin sau apa. Lasati la racit. Mix Preparati prin amestecare un mix format din pesmet, faina, boia dulce, piper cayen / boia iute, condiment de pui, piper negru si oregano uscat. Indepartati folia de pe rulada si tavaliti-o de mai multe ori prin mix-ul obtinut. Mutati-o din nou in tigaia cu grasime incinsa si prajiti repede, de jur- imprejur, pana ce se rumeneste frumos. Dati din nou la racit. Intindeti o foaie de aluat pe planul de lucru usor infainat, groasa de 0, 7- 1 cm. Rulati-o sub forma de sul, apoi intindeti-o din nou intr-o foaie, aproximativ egala cu prima. Pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijlocul foii, astfel incat marginile sa se uneasca. Repetati plierea cu aluatul ramas pe masa (pliati partea dreapta, respectiv stanga pana pe mijloc, astfel incat marginile sa se uneasca). Aduceti din partea dreapta a aluatului peste ramasa pe masa, pliati 2/4 din partea stanga a aluatului peste patrimea de pe masa si la sfarsit aduceti aluatul din partea dreapta peste patrimea de pe masa (veti avea 3 indoituri si 4 sferturi de aluat pliat unul peste altul- vezi foto). Intindeti in foaie aluatul pliat, aprox. De aceeasi lungime cu a ruladei de carne si latimea de 3 ori mai mare decat grosimea ei. Pensulati foaia cu 1 ou batut si pozitionati ruloul rece pe centru. Taiati marginile foii, in fasii oblice, deoparte si alta a ruloului. Aduceti fasiile pe rand, din dreapta si stanga, deasupra ruladei, suprapunand putin capetele si realizand o impletitura. * Daca acestea se seprapun prea mult una peste alta, inainte de a incepe sa faceti impletitura, taiati din lungimea fasiilor. Transferati intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt, ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte caldut si presarati deasupra cu mac (optional). Dati la cuptorul incins pentru 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Serviti feliata ca aperitiv sau ca fel principal, alaturand o garnitura.