Una dintre preferatele mele :)1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra.2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3 minute) si adaugam costita (pe jumatate fiarta inainte). 3. Adaugam cartofii taiati cubulete si stingem cu apa, cat sa acopere cartofii. Acoperim si lasam sa fiarba la foc potrivit.4. Cand cartofii sunt fierti bine (se zdrobesc usor cu furculita) adaugam pasta de rosii, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu salata de varza murata sau de ceapa rosie. Pofta marecartofii trebuie sa fie fierti bine ca sa putem spune ca am facut o tocanita (exista si varianta mancare de cartofi sau cartofi scazuti, variante mai zemoase). foaia de dafin da aroma mancarurilor cu cartofi. afumatura trebuie fiarta separat pentru ca e destul de sarata si pentru ca se fierbe mai greu