Curatati dovleacul de coaja si de samburi cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi diluati cu 1 lingura lapte caldut si lasati 10 min sa creasca, in loc cald. Separat, cerneti faina, adaugati piureul de dovleac, drojdia activata, tot cate putin din laptele caldut in care ati dizolvat sarea, iar la sfarsit, uleiul. Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in 8 bucati, de aprox 100 g fiecare si modelati sub forma de bile. Luati cate o bucata de aluat si legati de jur- imprejur cu o sfoara de bucatarie mai groasa, intai impartind bila in 4, apoi inca o data in 4, formand astfel 8 segmente pe circumferinta, asemanatoare celor unui dovleac rotund. * Nu strangeti foarte tare sfoara pentru ca aluatul va mai creste si la final ea trebuie sa fie vizibila ca sa poata fi scoasa. Transferati distantat bine (aluatul creste mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Ungeti delicat cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi indepartati cu grija ata. Chiflele sunt aromate, pufoase si moi, chiar si dupa cateva zile.

Curatati dovleacul de coaja si de samburi cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi diluati cu 1 lingura lapte caldut si lasati 10 min sa creasca, in loc cald. Separat, cerneti faina, adaugati piureul de dovleac, drojdia activata, tot cate putin din laptele caldut in care ati dizolvat sarea, iar la sfarsit, uleiul. Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in 8 bucati, de aprox 100 g fiecare si modelati sub forma de bile. Luati cate o bucata de aluat si legati de jur- imprejur cu o sfoara de bucatarie mai groasa, intai impartind bila in 4, apoi inca o data in 4, formand astfel 8 segmente pe circumferinta, asemanatoare celor unui dovleac rotund. * Nu strangeti foarte tare sfoara pentru ca aluatul va mai creste si la final ea trebuie sa fie vizibila ca sa poata fi scoasa. Transferati distantat bine (aluatul creste mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Ungeti delicat cu galbenus usor batut cu lapte. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi indepartati cu grija ata. Chiflele sunt aromate, pufoase si moi, chiar si dupa cateva zile. Serviti la micul dejun sau cina, simple sau alaturand miere, dulceata, etc si un ceai fierbinte sau lapte/ iaurt / sana.