Detalii Supa crema din frunze de ridichi
Pe blogul Laurei Adamache am vazut o reteta de supa crema de frunze de ridichi. N-as fi crezut in veci ca se pot manca si frunzele de ridichi. Dar uite ca se poate. :) Am fost cam sceptica, avand in vedere ca frunzele de ridichi sunt destul de aspre si tepoase si nu-mi imaginam ce gust pot avea. De gust m-am convins, in plus am gasit si un articol interesant pe net, referitor la beneficiile consumului frunzelor de ridichi.
Mananca si frunzele de ridichi! Frunzele de ridichi sunt rar folosite in alimentatie, pentru ca putini stiu ca au efecte vitaminizante si remineralizante mult mai puternice decat radacinile. Ele contin vitaminele A, B1, B2 si vitamina C, avand in acelasi timp efecte antitoxice si depurative puternice, mai ales in cure indelungate. Cura cu frunze de ridiche de luna este recomandata in sangerarile gingiilor, astenie, tulburarile de ritm cardiac si somnolenta. De asemenea, cura de o luna cu salata preparata din frunze de ridichi este un exceptional detoxifiant pentru intregul organism. Ea ajuta la refacerea florei intestinale normale, protejeaza stomacul, elimina o buna parte din bolile infectioase care apar atunci cand sistemul imunitar este slabit de administrarea abuziva de medicamente.
Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se inmoaie.
Se lasa sa se raceasca, se pune amestecul in blender si se paseaza . Daca e prea gros si cremos se mai adauga apa si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga sare dupa gust. Se serveste supa cu smantana si crutoane de paine sau paine prajita. Sau pentru cine tine post, fara smantana.