Incepem prin pregatirea castanelor eu am folosit castane fierte puse in punga in vid, le-am pregatit dupa indicatiile de pe cutie si apoi am facut din ochi un sirop din apa si zahar in care am pus sa mai fiarba la foc foarte mic castanele (deja fierte, deci nu trebuie fierte mult in cazul asta), doar cit sa prinda un pic de gust dulce. Daca aveti alte castane, proaspete le puteti fierbe in sirop de la inceput sau puteti folosi castane cumparate deja asa glasate (marron glacee de ex). Am rupt bucati nu foarte mici biscuitii si i-am pus intr-un castron, peste ei am varsat cacaua pudra, stafidele, nucile si castanele. Intr-un ibric am topit untul si in el am varsat zaharul, apoi am amestecat pina cind acesta s-a topit cit de cit. Am varsat untul indulcit in castron peste celelalte ingrediente. Am adaugat romul (eu esenta de rom) si am amestecat. In functie de biscuitii folositi de voi si de cum arata compozitia, daca puteti sau nu sa ii dati o forma adaugati sau nu lapte sau suc de portocale cu o lingura si amestecati bine. Am rasturnat compozitia care nu este chiar moale curgatoare intr-o punga pentru congelator, i-am dat forma ca de salam (puteti insa sa puneti totul pe o foaie de plastic sau pe hirtie si sa dati forma de salam, apoi sa rulati si sa legati bine). Mie mi-a fost mai usor cu punga. Am dat o forma cilindrica si am pus punga in cogelator. Dupa vreo 15 minute am verificat si era deja intarit, puteti sa il lasati in frigider mai mult timp.. Am scos salamul din punga de plastic (pe care am taiat-o ca sa il pot extrage). l-am asezat pe platou si am pudrat cu zahar pudra. Apoi am taiat felii si l-am servit.

Salam de biscuiti reteta Incepem prin pregatirea castanelor eu am folosit castane fierte puse in punga in vid, le-am pregatit dupa indicatiile de pe cutie si apoi am facut din ochi un sirop din apa si zahar in care am pus sa mai fiarba la foc foarte mic castanele (deja fierte, deci nu trebuie fierte mult in cazul asta), doar cit sa prinda un pic de gust dulce. Daca aveti alte castane, proaspete le puteti fierbe in sirop de la inceput sau puteti folosi castane cumparate deja asa glasate (marron glacee de ex). Am rupt bucati nu foarte mici biscuitii si i-am pus intr-un castron, peste ei am varsat cacaua pudra, stafidele, nucile si castanele. Intr-un ibric am topit untul si in el am varsat zaharul, apoi am amestecat pina cind acesta s-a topit cit de cit. Am varsat untul indulcit in castron peste celelalte ingrediente. Am adaugat romul (eu esenta de rom) si am amestecat. In functie de biscuitii folositi de voi si de cum arata compozitia, daca puteti sau nu sa ii dati o forma adaugati sau nu lapte sau suc de portocale cu o lingura si amestecati bine. Am rasturnat compozitia care nu este chiar moale curgatoare intr-o punga pentru congelator, i-am dat forma ca de salam (puteti insa sa puneti totul pe o foaie de plastic sau pe hirtie si sa dati forma de salam, apoi sa rulati si sa legati bine). Mie mi-a fost mai usor cu punga. Am dat o forma cilindrica si am pus punga in cogelator. Dupa vreo 15 minute am verificat si era deja intarit, puteti sa il lasati in frigider mai mult timp.. Am scos salamul din punga de plastic (pe care am taiat-o ca sa il pot extrage). l-am asezat pe platou si am pudrat cu zahar pudra. Apoi am taiat felii si l-am servit.