Curatati dovleacul de coaja si de samburi, cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor cu dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Alifiati drojdia cu 25 g zahar, apoi diluati cu laptele caldut, inglobati 50 g faina, acoperiti cu folie alimentara si lasati 10- 20 min sa creasca, in loc cald. Separat, cerneti faina si folositi pentru inceput doar 450 g. Adaugati piureul de dovleac, drojdia activata, ouale, zaharul pentru aluat, coaja rasa de portocala, semintele de vanilie, sarea si framantati pana ce aluatul se leaga. * Daca aluatul este prea moale, adaugati pe rand din restul de faina (25- 30 g). Treptat, cand aluatul capata consistenta, inglobati din untul topit si racit, framantand in continuare pana obtineti un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati sa dospeasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si impartiti in 2 bucati egale. Luati o bucata si intindeti (cu mana sau facaletul) intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 1- 1, 5 cm. Ungeti cu din cantitatea de nutella, apoi rulati sub forma de sul. Procedati identic si cu cealalta parte de aluat. Impletiti / rasuciti lejer cele doua rulouri si transferati intr-o tava mare de cozonac (30 x 14 cm), tapetata cu hartie de copt. Lasati sa dospeasca, aproximativ 45 min, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce aluatul ajunge la marginea superioara a formei de copt. Ungeti delicat cu galbenusul usor batut cu lapte caldut si presarati deasupra cu zahar brun. Dati la cuptorul bine incins, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce cozonacul este copt si frumos rumenit. ** Atentie - acest cozonac are tendinta sa se rumeneasca mai repede la suprafata (verificati si la nevoie acoperiti-l cu o coala de hartie de copt, dar nu inainte de primele 30 min de cand l-ati introdus in cuptor) Scoateti din tava si lasati pe un gratar, rasturnat pe o parte, sa se racesca. Serviti feliat.

Curatati dovleacul de coaja si de samburi, cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor cu dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure. Alifiati drojdia cu 25 g zahar, apoi diluati cu laptele caldut, inglobati 50 g faina, acoperiti cu folie alimentara si lasati 10- 20 min sa creasca, in loc cald. Separat, cerneti faina si folositi pentru inceput doar 450 g. Adaugati piureul de dovleac, drojdia activata, ouale, zaharul pentru aluat, coaja rasa de portocala, semintele de vanilie, sarea si framantati pana ce aluatul se leaga. * Daca aluatul este prea moale, adaugati pe rand din restul de faina (25- 30 g). Treptat, cand aluatul capata consistenta, inglobati din untul topit si racit, framantand in continuare pana obtineti un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati sa dospeasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si impartiti in 2 bucati egale. Luati o bucata si intindeti (cu mana sau facaletul) intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 1- 1, 5 cm. Ungeti cu din cantitatea de nutella, apoi rulati sub forma de sul. Procedati identic si cu cealalta parte de aluat. Impletiti / rasuciti lejer cele doua rulouri si transferati intr-o tava mare de cozonac (30 x 14 cm), tapetata cu hartie de copt. Lasati sa dospeasca, aproximativ 45 min, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce aluatul ajunge la marginea superioara a formei de copt. Ungeti delicat cu galbenusul usor batut cu lapte caldut si presarati deasupra cu zahar brun. Dati la cuptorul bine incins, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce cozonacul este copt si frumos rumenit. ** Atentie - acest cozonac are tendinta sa se rumeneasca mai repede la suprafata (verificati si la nevoie acoperiti-l cu o coala de hartie de copt, dar nu inainte de primele 30 min de cand l-ati introdus in cuptor) Scoateti din tava si lasati pe un gratar, rasturnat pe o parte, sa se racesca. Serviti feliat.