Se pune laptele la fiert cu un varf de sare si coaja intreaga de lamaie. Cum incepe sa fiarba, se pune orezul, se face flacara mica si se fierbe orezul incet, incet. Amestecati din cand in cand cu o lingura. Cand laptele este tot absorbit si orezul fiert, se da la o parte. Se scoate coaja de lamaie, se lasa la racit orezul fiert. Cand s-a racit bine, se adauga oul, Marsala (facultativ), zaharul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Daca este necesar mai puneti putina faina. Se incalzeste bine uleiul, flacara nu trebuie sa fie prea mare, dar nici prea mica. Se ia cu lingurita cat o nuca mare si se prajesc gogoselele in ulei, intorcandu-le pe ambele parti. Sunt gata cand au culoare aurie catre maroniu. Se scot de la prajit si se pun pe hartie absorbanta de bucatarie. Calde se dau prin zahar tos sau se presara cu zahar pudra vanilat.

Se pune laptele la fiert cu un varf de sare si coaja intreaga de lamaie. Cum incepe sa fiarba, se pune orezul, se face flacara mica si se fierbe orezul incet, incet. Amestecati din cand in cand cu o lingura. Cand laptele este tot absorbit si orezul fiert, se da la o parte. Se scoate coaja de lamaie, se lasa la racit orezul fiert. Cand s-a racit bine, se adauga oul, Marsala (facultativ), zaharul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Daca este necesar mai puneti putina faina. Se incalzeste bine uleiul, flacara nu trebuie sa fie prea mare, dar nici prea mica. Se ia cu lingurita cat o nuca mare si se prajesc gogoselele in ulei, intorcandu-le pe ambele parti. Sunt gata cand au culoare aurie catre maroniu. Se scot de la prajit si se pun pe hartie absorbanta de bucatarie. Calde se dau prin zahar tos sau se presara cu zahar pudra vanilat. Aceste gogosi se pot face si daca va ramane in casa orez cu lapte. Se pune pe foc, se fierbe pana scade bine laptele (depinde cat de zemos este orezul cu lapte), apoi se lasa sa se raceasca bine. Se adauga un ou, putin praf de copt, arome si faina... asa incat sa iasa o compozitie destul de densa, nu foarte tare, dar nici moale.