Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si presarati cu cacao o tava / forma de guguluf cu diametrul aprox 20 cm. Topiti untul impreuna cu ciocolata la bain-marie, la foc mediu. Lasati la racit. Separat, bateti oualele pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugat treptat zaharul in timp ce mixati, apoi turnati amestecul la cel de ciocolata si unt. Puneti incet apa rece si extractul de vanilie / esenta de vanilie. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati. La sfarsit inglobati dovleacul si nucile tocate. * Daca folositi dovleac proaspat (ras), puneti mai putina apa (adaugati intai dovleacul ras, omogenizati, apoi daca aluatul o cere, puneti din apa cate putin, in reprize, atat cat sa obtineti un aluat mai gros, dar care curge). Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Scoateti prajitura pe un gratar si lasati la racit. Inainte de a servi presarati cu zahar pudra (optional).

Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si presarati cu cacao o tava / forma de guguluf cu diametrul aprox 20 cm. Topiti untul impreuna cu ciocolata la bain-marie, la foc mediu. Lasati la racit. Separat, bateti oualele pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugat treptat zaharul in timp ce mixati, apoi turnati amestecul la cel de ciocolata si unt. Puneti incet apa rece si extractul de vanilie / esenta de vanilie. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati. La sfarsit inglobati dovleacul si nucile tocate. * Daca folositi dovleac proaspat (ras), puneti mai putina apa (adaugati intai dovleacul ras, omogenizati, apoi daca aluatul o cere, puneti din apa cate putin, in reprize, atat cat sa obtineti un aluat mai gros, dar care curge). Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Scoateti prajitura pe un gratar si lasati la racit. Inainte de a servi presarati cu zahar pudra (optional). Simplitatea, usurinta cu care se pregateste si desigur gustul sau face din acesta prajitura o vedeta. Ea impresioneaza prin combinatia gustului catifelat si moale al dovleacului, cu taria ciocolatei.