Am descoperit formula universala de facut paine. E similara cu reteta lui Jamie Oliver si formula am auzit-o de la Ruxy a noastra.

Diferenta e ca in loc de 1 cub de drojdie la 500 gr de faina am pus 1 cub la 1 kg. Eu cum fac cam toate in mod mai neconventional, nu se putea sa nu schimb putin regula si aici. Imi place mult painea proaspata,precis mi se trage de vremurile trecute cand ma trimitea mama sa stau la coada la paine si sosea calda de la brutarie. Jumatate o mancam pe drum si nu stateam departe de chios...

Deci,eu sunt adepta painei artizanale ( 5 minute artisan bread care a devenit populara prin State),unde se invarte totul cu lingura si se lasa la frigider,se poate folosi in timp de 2 saptamani,dar nu tine atat. O folosesc si la paine si la pizza.

Eu va dau reteta pentru toata cantitatea de paine,dar puteti folosi blatul pe care il folositi voi de obicei.

Formula pentru paine e 1 kg de faina,600 ml de apa calduta,1 lingura miere,1 cub de drojdie,sareReteta e rapida daca aveti deja aluatul,daca nu dureaza pana creste.

Se taie in feliute subtiri ceapa. Se taie si usturoiul.

Se caleste ceapa alba,cea rosie si usturoiul in ulei.

Cand au inceput sa se rumeneasca se ia tigaia de pe foc si se adauga condimente pentru pizza.

Se intinde foaia de aluat in tava.

Se adauga ceapa calita si se pune deasupra cascavalul ras.

Se da la cuptor si se coace 10-15 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si cascavalul.

Sper sa va placa si voua pizza blanca!