Rubarba se mai numeste si rabarbura sau revent si e o leguma cu frunze mari, de la care se folosesc tijele carnoase, cu gust acrisor, frunzele fiind toxice.

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara.

Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa mearga mai usor, am folosit zahar fin, si am mixat bine, pana s-a dizolvat aproape complet. Adaugam cele 16 linguri de ulei, si mixamin continuare. Continuam cu praful de copt si apa fierbinte, amestecand mereu. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza. Adaugam in aluat albusurile batute spuma, amestecam de sus in jos, ca sa ramana pufoasa compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si pe deasupra punem bucatelele de rubarba si sosul cu scortisoara. Dam la cuptorul incins la 180 de grade in jur de o ora, pana cand se rumeneste, iar o scobitoare infipta in aluat iese curata.servim prajitura cu zahar pudra presarat pe deasupra