Reteta este una foarte usoara, potrivita pentru o cina in familie, foarte simplu de pregatit si delicioasaMai intai facem marinada pentru pui, preferabil cu minim o ora inainte de a-l prepara. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Adaugam peste ele intr-un bol sucul de lamaie, sosul de soia, otetul de orez, zaharul brun, ardeiul iute uscat si pasta de ansoa. Amestecam cu puiul impreuna si lasam la marinat intr-un vas acoperit cu capac in frigider timp de minim o ora (eu am lasat vreo 5 ore)Cand puiul a stat suficient la marinat, preparam taiteii. Curatam legumele si taiem morcovii si ardeii betigase, telina si ciupercile felii, iar usturoiul, ceapa verde si ghimbirul le tocam marunt. Intr-o tigaie mare punem putin ulei si prajim 1 minute usturoiul cu ceapa verde si ghimbirul. Adaugam morcovii si telina si lasam la prajit inca 1 minut. Adaugam ardeiul si ciupercile, amestecam si lasam se se prajeasca inca vreo 2 minute totul. Adaugam taiteii de orez fierti si strecurati. Adaugam sosul de soia, sare, piper, si amestecam bine.

Et voila varianta vegetariana Singapore noodles care merg foarte bine cu orice fel de carne. Mai de aproape: Acoperim cu un capac pana ne ocupam de pui. Scurgem puiul de sos si il prajim intr-o tigaie cu putin ulei. Luam de pe foc cand puiul e rumenit frumos.

Servim puiul prajit cu taiteii de orez, este o combinatie excelenta! (Eu am servit si cu broccoli fiert langa).eu am servit si cu niste buchetele de broccoli alaturi