Oricine pregateste clatite, dar reteta aceasta e mai deosebita date fiind umplutura si prezentarea finala a cestora. Puteti pregati clatitele dupa reteta preferata, eu o sa scriu totusi ingredientele necesare si cantitatile folosite de mine.

Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele.

Pregatim clatitele: se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se adauga treptat tot laptele mestecand usor astfel incat aluatul sa se subtieze, in acest mod scapam de cocoloase, la sfarsit se aduga uleiul.

Se incinge tigaia, se pune putin ulei doar la prima clatita, deoarece aluatul deja contine ulei, se prajeste fiecare clatita pe ambele parti cam 2-3 min.

Intre timp visinele si-au lasat sucul, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-au racit clatitele incepem sa le umplem cu visinele. Punem un rand de visine pe o clatita si rulam. Pentru 3 clatite umplute cu visine avem nevoie de o foaie goala de clatita.

Punem foaia de clatita pe suprafata de lucru si peste ea punem cele 3 clatite umpute cu visine in forma de piramida (2 dedesubt si una deasupra).

Se ruleaza strans astfel incat cele 3 clatite umpute cu visine sa fie bine invelite in foaia de clatita.

Se continua pana terminam toate foile de clatite. Vom obtine aprox. 7 rulouri.

Fiecare rulou se portioneaza la fel ca la orice rulada.

Se pun pe un platou si se orneza cu frisca si cu fructe (dupa preferinta)In momentul cand portionam rulourile, capetele nu se pun pe platoul de servire Rulourile se taie cam la 3-4 cm.