Si aceasta dulceata o fac diferit de alte retete,nu le oparesc si este la fel de bunaPe timpul cand nu aveam apometre,curatam nucile sub jet de apa,acum le curat cu manusi pana la partea alba si le pun intr-un vas cu apa rece in care am stors o lamaie;in acest timp,fierbe apa cu zahar pentru sirop iar cand este suficient de legat adaug nucile;las sa fiarba cu focul mare 20-30min,mai spumuiesc daca e nevoie iar cand este aproape gata,tai lamaia in cubulete mici cu tot cu coaja si o adaug;dupa ce opresc focul,pun dulceata fierbinte in borcane curate,strang bine capacul si le tin in patura pana a doua zi.cojile de nuca,taiate marunt,le pun intr-o sticla cu gura larga,deasupra zahar si tin sticla la soare pana se topeste zaharul,agitand sticla din cand in cand;aceasta tinctura,luata dimineata inainte de masa e bun pentru durerile de stomac.