- punem la fiert / incalzit apa - separat pe alta flacara in cratita in care o sa pregatim orezul am pus fideaua in cratita sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda deci amestecati mereu) impreuna cu untul sau uleiul - cind fideaua este rumenita (ar trebui sa fie aurie la culoare) varsati deasupra orezul spalat si scurs si mai amestecati putin apoi adaugati apa care ar trebui sa acopere putin orezul si fideaua - adaugati putina sare - micsorati flacara si acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba ca pentru pilaf pina cind apa este absorbita, verificati din cind in cind. Daca apa s-a evaporat sau a fost absorbita de orez, dar acesta este inca crud mai adaugati putina apa, depinde mult de orezul folosit. - nu amestecati orezul in timp ce fierbe - cind orezul este gata fiert, chiar daca nu a absorbit toata apa, stingeti flacara si lasati sa stea acoperit cu capacul, in felul acesta se umfla bine; daca insa a absorbit bine lichidul atunci doar stingeti focul si lasati putin cu capacul pus cit sa se odihneasca putin si sa se mai raceasca orezul - amestecati orezul fiert si care a absorbit bine lichidul cu o furculita ca sa se rasfire, afineze putin si se se desfaca bob de bob- punem la fiert / incalzit apa - separat pe alta flacara in cratita in care o sa pregatim orezul am pus fideaua in cratita sa se rumeneasca (atentie sa nu se arda deci amestecati mereu) impreuna cu untul sau uleiul - cind fideaua este rumenita (ar trebui sa fie aurie la culoare) varsati deasupra orezul spalat si scurs si mai amestecati putin apoi adaugati apa care ar trebui sa acopere putin orezul si fideaua - adaugati putina sare - micsorati flacara si acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba ca pentru pilaf pina cind apa este absorbita, verificati din cind in cind. Daca apa s-a evaporat sau a fost absorbita de orez, dar acesta este inca crud mai adaugati putina apa, depinde mult de orezul folosit. - nu amestecati orezul in timp ce fierbe - cind orezul este gata fiert, chiar daca nu a absorbit toata apa, stingeti flacara si lasati sa stea acoperit cu capacul, in felul acesta se umfla bine; daca insa a absorbit bine lichidul atunci doar stingeti focul si lasati putin cu capacul pus cit sa se odihneasca putin si sa se mai raceasca orezul - amestecati orezul fiert si care a absorbit bine lichidul cu o furculita ca sa se rasfire, afineze putin si se se desfaca bob de bobReteta egipteana cu siguranta mai mult sau mai putin identica cu alte retete arabe. Orezul folosit de mine este Basmati, dar merge si cu Jasmine sau alt tip de orez. Fideaua (eu am folosit capelli dangelo) prajita si apoi fiarta impreuna cu orezul ii da un gust deosebit. Serviti ca si garnitura la diverse alte feluri de mincare in special cu sos dar e foarte bun si asa simplu.