Detalii Granita de Mentă cu Zmeură
Granita este un desert semi-congelat, facut din zahar, apa si diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte raspandit in intreaga lume, sub diverse forme. Pentru ca reteta originala provine din Italia am ales sa folosesc in aceasta reteta mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de menta foarte utilizat in bucataria italiana, unde mai este cunoscuta si sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru ca aveam in gradina si mentha piperita, cunoscuta si sub denumirea de peppermint, o menta aromata cu un usor gust piperat, m-am hotarat sa folosesc in reteta ambele tipuri de menta. Punem apa si siropul de menta intr-un recipient si le amestecam. Curatam menta si o tocam marunt. Adaugam menta si zmeura peste amestecul de apa si turnam intr-un recipient care rezista la congelare, punem recipientul in congelator si pastram la rece timp de 4 ore, amestecand din ora in ora. Eu am folosit un aparat de inghetata, in care am pus amestecul de sirop, apa, menta si zmeura, iar in 30 de minute am avut o granita delicioasa. Va doresc pofta buna!Granita este un desert semi-congelat, facut din zahar, apa si diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte raspandit in intreaga lume, sub diverse forme. Pentru ca reteta originala provine din Italia am ales sa folosesc in aceasta reteta mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de menta foarte utilizat in bucataria italiana, unde mai este cunoscuta si sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru ca aveam in gradina si mentha piperita, cunoscuta si sub denumirea de peppermint, o menta aromata cu un usor gust piperat, m-am hotarat sa folosesc in reteta ambele tipuri de menta. Punem apa si siropul de menta intr-un recipient si le amestecam. Curatam menta si o tocam marunt. Adaugam menta si zmeura peste amestecul de apa si turnam intr-un recipient care rezista la congelare, punem recipientul in congelator si pastram la rece timp de 4 ore, amestecand din ora in ora. Eu am folosit un aparat de inghetata, in care am pus amestecul de sirop, apa, menta si zmeura, iar in 30 de minute am avut o granita delicioasa. Va doresc pofta buna!