Cred ca fiecare zona a tarii are specificul ei in prepararea acestor placinte....

Facute asa simplu, pot fi o mancare ideala si de post....

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min, timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa sa se odihneasca 15 min . Se ia o bucata, se preseaza putin cu mina, se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti. Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna, nu cu varza proaspata calita !