ieri m-am trezit cu gandul sa fac un chec din albusuri, insa cand am ajuns in bucatarie am gasit un plic de crema de lamaie si mi-am zis sa fac o tarta....am pus blatul la cuptor si in timpul asta mi-a venit ideea de a face si un jeleu din menta, asa ca pana la urma a iesit un tort delicios.

Ideea imi apartine.

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina, praful de copt si macul, omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Lasam la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

Intre timp pregatim crema:Punem laptele, praful de crema intr-un vas si mixam pana se intareste, nu adaugam zahar, asa cum scrie pe plic pentru ca vom pune dulceata si sirop, dupa gust.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema.dam crema la frigider 10-15 minute pana incepe sa se intareasca.

Pregatim si jeleul de menta:Amestecam siropul cu apa si cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 10 - 15 minute.

Asamblare:Punem folie alimentara pe fundul formei, primul blat pe care il insiropam cu sirop de menta amestecat cu putina apa, apoi punem crema ( oprim 2 linguri de crema ca sa ornam ), celalat blat insiropat, peste care vom turna jeleul de menta.

Dam forma la frigider cel putin 3 ore.

Cand s-a inchegat crema si jeleul, desfacem cu grija marginile formei, indepartam folia si mutam pe un platou ( cu grija sa nu ramaneti cu jumatate din tort :)) ).

Ornam cu restul de crema sau il puteti lasa asa.