Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, am pregatit umplutura. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei. Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici. Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne. Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat. Am adaugat si miezul de nuca tocat si am amestecat din nou. Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.

Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp, am pregatit umplutura. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei. Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici. Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne. Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat. Am adaugat si miezul de nuca tocat si am amestecat din nou. Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.