Mai o nectarina, mai o nuca, mai o crema fiina si uite cum se sarbatoreste implinirea miiiinunatei varste de 78 de ani a lu buniiiii. Pe care o iubesc din toooot sufletul! :DIncalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma rotunda cu diametrul de cca 23cm.

Blat:Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam pana devine ca bezeaua. Apoi adaugam galbenusurile, pe rand, si sucul de lamaie. La final punem amestecul de faina, praf de copt si nuca macinata, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia in forma si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema de nectarine:Fierbem laptele cu batonul de vanilie si lasam putin la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul si scortisoara, apoi turnam laptele (fara baton) si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi la foc mic si lasam sa se ingroase, apoi punem la racit. Intre timp scoatem untul din frigider sa fim sigure ca e la aceeasi temperatura cu crema. Il mixam pana devine cremos, apoi adaugam cate o lingura de crema, iar la final, nectarinele cubulete. Tinem crema putin la frigider.

Asamblare:Taiem blatul in trei, umplem cu crema (mai multa pe stratul de jos) si ornam cu frisca si nectarine.

Eu am pus si 8g de gelatina lichefiata pe baie de aburi in putina apa in crema pentru ca nu s-a intarit destul pe canicula asta :P