Detalii Spuma de Gutui cu Lapte de Pasare
Spuma de gutui Spalati gutuile de puf si uscati cu un prosop curat. Asezati-le pe partea cu mustati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt. Dati la cuptorul incins pana se inmoaie; intai la foc iute, apoi la moderat (eu le-am lasat 30 min la foc mare, iar cand au inceput sa zemuiasca si sa miroase in casa a gutui coapte, am redus focul la potrivit si le-am mai lasat 15- 20 min). * In cuptor, gutuile isi vor lasa zeama care spre sfarsit va incepe sa se arda putin, dar nu puteti evita acesta. * Daca nu se coc cat trebuie, gutuile vor ramane prea tari si nu se vor mai bate bine. Scoateti tava din cuptor si jupuiti coaja cat timp gutuile sunt calde, cu mana sau cu un cutit. Separati (cel mai usor cu mana) pulpa coapta de mijloacele tari (acestea se arunca). Intr-un bol inalt, bateti pulpa coapta impreuna cu albusurile si zaharul adaugat pe rand. * Va recomand sa bateti intr-o tura doar din pulpa de gutui cu 2 albusuri pentru ca va creste foarte mult. Deasemenea, gustati dupa fiecare lingura de zahar adaugata, ca sa puteti stabili exact cat de dulce doriti sa fie spuma. Gustul trebuie sa ramana acrisor pentru ca secretul este sa se amestece in gura gustul usor acrisor al spumei de gutui cu cel al laptelui de pasare care este chiar dulce. * Cum procedez eu: maruntesc pulpa gutuilor cu mixerul vertical (cel cu elice), apoi le mixez impreuna cu albusurile si zaharul. Repetati identic cu restul de gutui, albusuri si zahar. Turnati intr-un bol incapator si pastrati la frigider pana la ultimul consum. Lapte de pasare Puneti laptele la incalzit, fara sa-l infierbantati tare (doar cat sa fie caldut). Intre timp, mixati bine galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o crema spumoasa, se albesc si zaharul este topit. Turnati din cantitatea de lapte caldut peste crema de oua si omogenizati bine. Restul de lapte lasati-l sa se infierbante bine, apoi turnati amestecul de mai sus si omogenizati. Lasati la foc potrivit spre mic si continuati fierberea pana se ingroasa ca o crema, fara sa dea in clocot. Amestecati continuu cu telul para, dar fara sa bateti. Dati deoparte, inglobati vanilia si lasati la rece pentru cateva ore. Pastrati in frigider. Serviti dupa racire, in cupe de inghetata. Umpleti-le pe din inaltime cu spuma de gutui, faceti la mijloc o adancitura in care turnati laptele de pasare. Presarati deasupra foarte putina ciocolata, doar pentru aspect. * Este racoroasa si deosebit de fina. Mai mult ca sigur ca nu va va ajunge laptele raportat la spuma, dar mai bine mai faceti lapte de pasare proaspat, in functie de cat de multa spuma de gutui ramane.
Spuma de gutui Spalati gutuile de puf si uscati cu un prosop curat. Asezati-le pe partea cu mustati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt. Dati la cuptorul incins pana se inmoaie; intai la foc iute, apoi la moderat (eu le-am lasat 30 min la foc mare, iar cand au inceput sa zemuiasca si sa miroase in casa a gutui coapte, am redus focul la potrivit si le-am mai lasat 15- 20 min). * In cuptor, gutuile isi vor lasa zeama care spre sfarsit va incepe sa se arda putin, dar nu puteti evita acesta. * Daca nu se coc cat trebuie, gutuile vor ramane prea tari si nu se vor mai bate bine. Scoateti tava din cuptor si jupuiti coaja cat timp gutuile sunt calde, cu mana sau cu un cutit. Separati (cel mai usor cu mana) pulpa coapta de mijloacele tari (acestea se arunca). Intr-un bol inalt, bateti pulpa coapta impreuna cu albusurile si zaharul adaugat pe rand. * Va recomand sa bateti intr-o tura doar din pulpa de gutui cu 2 albusuri pentru ca va creste foarte mult. Deasemenea, gustati dupa fiecare lingura de zahar adaugata, ca sa puteti stabili exact cat de dulce doriti sa fie spuma. Gustul trebuie sa ramana acrisor pentru ca secretul este sa se amestece in gura gustul usor acrisor al spumei de gutui cu cel al laptelui de pasare care este chiar dulce. * Cum procedez eu: maruntesc pulpa gutuilor cu mixerul vertical (cel cu elice), apoi le mixez impreuna cu albusurile si zaharul. Repetati identic cu restul de gutui, albusuri si zahar. Turnati intr-un bol incapator si pastrati la frigider pana la ultimul consum. Lapte de pasare Puneti laptele la incalzit, fara sa-l infierbantati tare (doar cat sa fie caldut). Intre timp, mixati bine galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o crema spumoasa, se albesc si zaharul este topit. Turnati din cantitatea de lapte caldut peste crema de oua si omogenizati bine. Restul de lapte lasati-l sa se infierbante bine, apoi turnati amestecul de mai sus si omogenizati. Lasati la foc potrivit spre mic si continuati fierberea pana se ingroasa ca o crema, fara sa dea in clocot. Amestecati continuu cu telul para, dar fara sa bateti. Dati deoparte, inglobati vanilia si lasati la rece pentru cateva ore. Pastrati in frigider. Serviti dupa racire, in cupe de inghetata. Umpleti-le pe din inaltime cu spuma de gutui, faceti la mijloc o adancitura in care turnati laptele de pasare. Presarati deasupra foarte putina ciocolata, doar pentru aspect. * Este racoroasa si deosebit de fina. Mai mult ca sigur ca nu va va ajunge laptele raportat la spuma, dar mai bine mai faceti lapte de pasare proaspat, in functie de cat de multa spuma de gutui ramane. Seamana la gust cu o inghetata super aerata, usoara ca un fulg, delicata si care iti incanta peste masura toate simturile.