Un tort care poate fi adaptat oricarui eveniment fericit din familie.

Cele 5 galbenusuri se pun la fiert cu laptele si cu zaharul.

Cand au ajuns la punctul de fierbere se mai tin 10 min.pe foc amestecand continuu Amestecul se lasa la racit.

Gelatina se dizolva in zeama de la compot 10 minute. Se pune la microunde 30 de secunde pana devine lichida(nu trebuie se fiarba).

Cand prima combinatie s-a racit se amesteca cele 2 compozitii.

Separat se bat cele 5 albusuri spuma si se amesteca usor in compozitie.

Batem frisca bine(putem adauga si un intaritor) si o adaugam .

Adaugam si esenta de vanilieLuam o cratita cu diametrul 28-30 cm si inaltimea cat lungimea unui piscot.

Umezim cratita cu apa.

O imbracam in folie alimentara. Punem piscoturi pe suprafata laterala a cratitei si pe baza punem face un model din piersici.

Punem jumatate din crema si adaugam stafidele si piersicile taiate cubulete. O punem in frigider 10 minute.

Punem restul de crema. Formam din piscoturile care au ramas un fel de blat.

Il punem in frigider cel putin 12 ore, iar daca piscoturile sunt mai inalte dacat stratul de crema le taiem .

O rasturnam si indepartam folia. Se orneaza in functie de eveniment.