Pentru umplutura Puneti merele rase impreuna cu uleiul la calit, pana se evapora zeama si totul se transforma intr-o pasta omogena, amestecand ocazional. La final, inglobati zaharul ( dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele), scortisoara si grisul. Lasati la racit. Pentru aluat Amestecati untul spumat cu oul, smantana si zaharul. Adaugati treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, atat cat sa obtineti un aluat care se modeleaza usor si nu se lipeste. La nevoie, puteti adauga si apa, daca aluatul obtinut este prea tare. Impartiti aluatul in 2 bucati inegale. Intindeti bucata mai mare intr-o foaie dreptunghiulara si puneti-o intr-o tava ( 30x30 cm) tapetata cu hartie de copt, imbracand si marginile sau in 2 tavi de chec. Turnati umplutura racita si nivelati. Presarati deasupra nuca tocata grosier. Pentru crumble Framantati bine aluatul bucatii mai mici cu scortisoara pudra si 2 sau 3 linguri de faina pana se intareste suficient de mult si se poate da pe razatoarea mare. Presarati uniform firimiturile obtinute peste prajitura Optional, presarati putina scortisoara si / sau zahar brun. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 ( 45) min- functie de tava folosita, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea, marginile incep sa se desprinda de tava si prajitura se rumeneste frumos. Lasati la racit pe un gratar, apoi pudrati cu zahar praf ( optional). Serviti feliata.

Pentru umplutura Puneti merele rase impreuna cu uleiul la calit, pana se evapora zeama si totul se transforma intr-o pasta omogena, amestecand ocazional. La final, inglobati zaharul ( dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele), scortisoara si grisul. Lasati la racit. Pentru aluat Amestecati untul spumat cu oul, smantana si zaharul. Adaugati treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, atat cat sa obtineti un aluat care se modeleaza usor si nu se lipeste. La nevoie, puteti adauga si apa, daca aluatul obtinut este prea tare. Impartiti aluatul in 2 bucati inegale. Intindeti bucata mai mare intr-o foaie dreptunghiulara si puneti-o intr-o tava ( 30x30 cm) tapetata cu hartie de copt, imbracand si marginile sau in 2 tavi de chec. Turnati umplutura racita si nivelati. Presarati deasupra nuca tocata grosier. Pentru crumble Framantati bine aluatul bucatii mai mici cu scortisoara pudra si 2 sau 3 linguri de faina pana se intareste suficient de mult si se poate da pe razatoarea mare. Presarati uniform firimiturile obtinute peste prajitura Optional, presarati putina scortisoara si / sau zahar brun. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 ( 45) min- functie de tava folosita, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea, marginile incep sa se desprinda de tava si prajitura se rumeneste frumos. Lasati la racit pe un gratar, apoi pudrati cu zahar praf ( optional). Serviti feliata.