reteta italianaSe pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se adauga treptat apa rece( eu am folosit usor mineralizata, pt un plus de pufosenie...) Se amesteca bine totul.

Se rastoarna pe masa de lucru si cu mainile mereu umezite cu ulei se framanta bine. Aluatul o sa fie moale si lipicios, de aceea trebuie sa folositi ulei. Se pune apoi aluatul intr-o tava ( reteta spune sa fie rotunda cu diam de 30...eu nu am avut rotunda si am pus-o in una dreprunghiulara de 30 pe 24) si se intinde cu mainile. Deasupra se apasa putin cu degetele sa fie asa mai denivelata apoi se mai pun 2 linguri de ulei si se sareaza.

Am uitat sa specific ca si tava trebuie unsa cu 2 linguri de ulei... Se da la cuptorul preincalzit la 200-220 pt 15-20 minute.

Pofta buna!P.

S. e mult mai buna dupa ce se raceste.