Prajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie, fara grasime, pe foc potrivit, pana se auresc frumos. Transferati intr-un bol si dati deoparte. Separat, amestecati branza de vaci cu grisul, mierea si esentele. Adaugati laptele, omogenizati si lasati 10 min in asteptare. Intre timp, puneti la fiert apa impreuna cu batoanele de scortisoara. Luati cate 1 lingura din compozitie si modelati sub forma de bila. * Daca compozitia este prea moale, adaugati inca putin gris, astfel incat amestecul sa se poata modela fara sa se lipeasca prea mult de mana. Nu adaugati o cantitate excesiva de gris pentru ca dupa fierbere papanasii vor fi prea tari. Adaugati papanasii in apa clocotita, dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand papanasii se ridica la suprafata. Scoateti cu o spumiera si treceti-i prin fulgii de migdale prajiti, avand grija ca acestia sa adere de jur imprejurul papanasilor.. Serviti cat sunt calzi, stropiti generos cu miere de albine.

Reteta de preparare a papanasilor reinventatiPrajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie, fara grasime, pe foc potrivit, pana se auresc frumos. Transferati intr-un bol si dati deoparte. Separat, amestecati branza de vaci cu grisul, mierea si esentele. Adaugati laptele, omogenizati si lasati 10 min in asteptare. Intre timp, puneti la fiert apa impreuna cu batoanele de scortisoara. Luati cate 1 lingura din compozitie si modelati sub forma de bila. * Daca compozitia este prea moale, adaugati inca putin gris, astfel incat amestecul sa se poata modela fara sa se lipeasca prea mult de mana. Nu adaugati o cantitate excesiva de gris pentru ca dupa fierbere papanasii vor fi prea tari. Adaugati papanasii in apa clocotita, dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand papanasii se ridica la suprafata. Scoateti cu o spumiera si treceti-i prin fulgii de migdale prajiti, avand grija ca acestia sa adere de jur imprejurul papanasilor.. Serviti cat sunt calzi, stropiti generos cu miere de albine.