Puneti apa plata si laptele / iaurtul in vasul blenderului. Adaugati ghimbirul, chimionul, sare si piper, dupa gust si mixati bine, la viteza mare pana capata o consistenta spumoasa. Turnati in pahare. Serviti ca atare.

Puneti apa plata si laptele / iaurtul in vasul blenderului. Adaugati ghimbirul, chimionul, sare si piper, dupa gust si mixati bine, la viteza mare pana capata o consistenta spumoasa. Turnati in pahare. Serviti ca atare. Veti constata ca nu iese deloc atat de picant precum pare la prima vedere, iar acesta bautura este tare gustoasa. * Ghimbirul este o planta cu efect incalzitor, stimulant. Neinsotit de alte plante, este bun pentru afectiuni ca dispepsia si starea de greata. Ghimbirul, in general, este bine sa-l combinati si cu alte plante, cu efect racoritor si calmant (ex. chimenul) ca sa nu irite stomacul, dar in acelasi timp sa puteti beneficia de efectele lui. Atentie! In general, ghimbirul proaspat nu se foloseste in stare cruda. El se rade fin si se adauga in mancare, unde prin fierbere ii dispare iuteala si ramane doar aroma. De obicei, la mancare se pune atat ghimbir proaspat, cat si ghimbir uscat. In scop terapeutic se foloseste de obicei ghimbirul uscat, in cantitati moderate insa, pentru ca are efect fierbinte, stimulator. Pentru un gust autentic indian, prajiti la cuptor chimionul pe o tava curata, apoi rasniti-l pana devine pulbere si amestecati cate 1 lingurita de pulbere in fiecare cana de lassi. Pentru un efect ultra- racoritor, adaugati cate 3 frunze de menta, tocate marunt, pentru fiecare portie. Daca este foarte cald afara, dublati cantitatea de chimen. Impreuna cu menta, acesta va va trimite intr-o veritabila oaza.