** Evident ca merge si cu altceva daca nu aveti Marsala, pentru copilasi se poate face cu aroma de vanilie, sau cele 2 linguri de Marsala se pot inlocui cu zeama de lamiie, portocala ... pentru doamne caci gustul general al acestei creme duce la un lichior foarte slab italienesc numit vov sau cremovo, un lichior de oua, de fapt puteti inlocui Marsala cu lichior de ou si cine vrea poate sa incerce sa inlocuiasca Marsala cu crema de whisky. Marsala ca alcool nu se simte deloc in crema asta, ci numai gustul, aroma. * cu zaharul puteti jongla dupa gustul vostru, mie mi-a placut cu cele 3 linguri Am amestecat in cratita oul cu zaharul si faina cu telul in forma de para sau daca vreti cu mixerul, apoi am adaugat laptele rece si am mai amestecat ca sa nu ramina cocoloase. Am pus compozitia pe foc, flacara cea mai mica si am adaugat coaja de lamiie (bucata intreaga e comoda caci la sfirsit o scoateti si o aruncati si crema ramine fina, daca puneti coaja de lamiie rasa gustul va fi acelasi cu diferenta ca se va simti in crema. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecind destul de des ca sa nu se prinda, cind crema s-a ingrosat suficient, ca o ciulama si incepe sa bolboroseasca/clipoceasca putin stingeti focul sau trageti oala fde pe aragaz. Lasati sa se raceasca putin, nu de tot, si adaugati cele 2 linguri de vin Marsala (sau ce ati hotarit voi sa puneti) si bucata de unt, amestecati foarte bine. Varsati crema in cesti si ornati dupa gust. Lasati sa se raceasca inainte sa o serviti. Nu va tine nimeni sa o serviti in castronele, pahare etc.. eu am ales varianta asa cum era prezentata de aceasta doamna pe forumul italian care isi amintea aceasta reteta asa cum o facea si servea mama ei prietenelor si vecinelor care veneau in vizita cind ea era mica (acum vreo 60 ani adica). Deci prezentarea este foarte vintage. Crema cum se vede in poza nu trebuie sa rezulte foarte compacta cind se raceste, asa cum e cea de patiserie, ci usor mai cremoasa, se vede cum e in lingurita nici lichida, dar nici tare de taiat cu cutitul.** Evident ca merge si cu altceva daca nu aveti Marsala, pentru copilasi se poate face cu aroma de vanilie, sau cele 2 linguri de Marsala se pot inlocui cu zeama de lamiie, portocala ... pentru doamne caci gustul general al acestei creme duce la un lichior foarte slab italienesc numit vov sau cremovo, un lichior de oua, de fapt puteti inlocui Marsala cu lichior de ou si cine vrea poate sa incerce sa inlocuiasca Marsala cu crema de whisky. Marsala ca alcool nu se simte deloc in crema asta, ci numai gustul, aroma. * cu zaharul puteti jongla dupa gustul vostru, mie mi-a placut cu cele 3 linguri Am amestecat in cratita oul cu zaharul si faina cu telul in forma de para sau daca vreti cu mixerul, apoi am adaugat laptele rece si am mai amestecat ca sa nu ramina cocoloase. Am pus compozitia pe foc, flacara cea mai mica si am adaugat coaja de lamiie (bucata intreaga e comoda caci la sfirsit o scoateti si o aruncati si crema ramine fina, daca puneti coaja de lamiie rasa gustul va fi acelasi cu diferenta ca se va simti in crema. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecind destul de des ca sa nu se prinda, cind crema s-a ingrosat suficient, ca o ciulama si incepe sa bolboroseasca/clipoceasca putin stingeti focul sau trageti oala fde pe aragaz. Lasati sa se raceasca putin, nu de tot, si adaugati cele 2 linguri de vin Marsala (sau ce ati hotarit voi sa puneti) si bucata de unt, amestecati foarte bine. Varsati crema in cesti si ornati dupa gust. Lasati sa se raceasca inainte sa o serviti. Nu va tine nimeni sa o serviti in castronele, pahare etc.. eu am ales varianta asa cum era prezentata de aceasta doamna pe forumul italian care isi amintea aceasta reteta asa cum o facea si servea mama ei prietenelor si vecinelor care veneau in vizita cind ea era mica (acum vreo 60 ani adica). Deci prezentarea este foarte vintage. Crema cum se vede in poza nu trebuie sa rezulte foarte compacta cind se raceste, asa cum e cea de patiserie, ci usor mai cremoasa, se vede cum e in lingurita nici lichida, dar nici tare de taiat cu cutitul.