Detalii Crema Caramel de Cafea - Reteta Braziliana
Bateti ouale adaugind vanilia, cafeaua su laptele caldut. Topiti intr-o cratita zaharul cu apa pina cind obtineti un caramel lichid si auriu. Varsati compozitia de oua, lapte si cafea in tavile cu caramel si le asezati in tava mare pregatita deja cu apa calda pentru bain marie. Coaceti in cuptorul gata incalzit la 160-180 c cit e nevoie ca sa obtineti o crema intarita ca orice crema de zahar ars. Lasati sa se raceasca foarte bine inainte sa o serviti.
Bateti ouale adaugind vanilia, cafeaua su laptele caldut. Topiti intr-o cratita zaharul cu apa pina cind obtineti un caramel lichid si auriu. Varsati compozitia de oua, lapte si cafea in tavile cu caramel si le asezati in tava mare pregatita deja cu apa calda pentru bain marie. Coaceti in cuptorul gata incalzit la 160-180 c cit e nevoie ca sa obtineti o crema intarita ca orice crema de zahar ars. Lasati sa se raceasca foarte bine inainte sa o serviti.
O gasiti pe net dupa numele asta: Potinho cremoso caf com leite. Reteta cu cantitatile dublate este perfecta pentru 6 cupe mici din sticla sau portelan pentru cuptor. Eu insa am facut 2 portii mari, in 2 tavi cu dimensiunea de 13*10*4 cm pe care le-am primit mai demult de la Nicoleta.