Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme, cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :DSpalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii, apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii jumatati. Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa umplem bine toate spatiile libere . La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru 25-30 minute. La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit. Depozitam in camara/ beci . Preparate in acest mod ( fara sare, fara zahar ), rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .

P.

S. Toate legumele sunt din curtea mea.

Cantitatile folosite sunt in functie de cat doriti sa faceti.reteta nu contine sare si nici zahar, zarzavatul putand fi consumat si la regim .