Detalii Cheesecake cu Ricotta si Mascarpone
Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema. Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180 c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului. Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin.
Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe baie de aburi sau microunde. Intr-o tava rotunda, diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii. Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema. Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ricotta, mascarpone, faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti, se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de 180 c, circa 30-40 minute, la zona din mijloc a cuptorului. Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui-aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare, ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin. Cand se raceste de tot, se conserva in frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore. Dupa acest timp se portioneaza si se serveste.