Pentru marinada Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare. Pentru cartofi Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja. Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare. Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min. Scurgeti si lasati la racit. Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali. Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta. Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat. Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie. Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta. Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.

Pentru marinada Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare. Pentru cartofi Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja. Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare. Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min. Scurgeti si lasati la racit. Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali. Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta. Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat. Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie. Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta. Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.