Torta della nonna sau tortul bunicii, dupa sursele mele de inspiratie,doua fete dragute de pe Bucataras, RuxyRux si Corina33.

La aceasta reteta, mai intai se pregateste crema, apoi foaia de tarta.

Cele 8 galbenusuri se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumui si se albesc. Se adauga faina, amidonul si laptele cald, apoi se fierbe crema pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.

Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in frigider pentru o ora. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tort, se intinde 3/4 din aluat pe fundul formei de tort si pe margine, se pune toata crema iar restul de aluat se intinde si se decupeaza cu diferite forme si se pune peste crema. Se pune tarta in cuptor pentru 40-50 minute. Se lasa sa se raceasca, e bine sa stea la frigider cel putin 3 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste cu o cafea alaturi. E delicioasa si sunt multumita si de aspect, singura problema fiind ouale palide de magazin :), de aceea crema mea a iesit alba spre deosebire de cea a fetelor.