Otetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase si placute condimente pe care il putem obtine acasa, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspat culese si otet alb de calitate. Ingrediente: - 200 gr trandafiri roz pentru dulceata; - 500 ml otet alb. Petalele de trandafir se scutura bine de impuritati si gazute. Se rupe partea alba a petalelor doar daca acestea au gust amar (gustati fara grija) si daca va plac le folositi in totalitate. Intr-un borcan curat punem petalele de trandafir si turnam otetul, cat sa le cuprinda. Lasam cateva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse. Punem capac si pastram in loc intunecos, la temperatura camerei, timp de 2 saptamani, deci nu in lumina soarelui. Dupa nici cateva ore culoarea otetului va fi de un roz foarte placut. Dupa doua saptamani se filtreza si se pastreaza la frigider, dar se va consuma si utiliza doar la temperatura camerei. Daca doriti un otet mai concentrat, dupa filtrare adaugati alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiasi pasi (macerare 2 saptamani la temperatura camerei, filtrare, pastrare la rece). Eu am facut metoda scurta si am fost foarte multumita de rezultat. Trandafirii folositi nu trebuie sa fie stropiti cu pesticide (sau cel mult 2 saptamani trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comert sau din alte surse nesigure. otetul folosit poate fi si de mar cu miere (are concentratia de alcool mai mica). otetul filtrat se pastreaza la rece si se consuma numai la temperatura camerei.

Otetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase si placute condimente pe care il putem obtine acasa, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspat culese si otet alb de calitate. Ingrediente: - 200 gr trandafiri roz pentru dulceata; - 500 ml otet alb. Petalele de trandafir se scutura bine de impuritati si gazute. Se rupe partea alba a petalelor doar daca acestea au gust amar (gustati fara grija) si daca va plac le folositi in totalitate. Intr-un borcan curat punem petalele de trandafir si turnam otetul, cat sa le cuprinda. Lasam cateva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse. Punem capac si pastram in loc intunecos, la temperatura camerei, timp de 2 saptamani, deci nu in lumina soarelui. Dupa nici cateva ore culoarea otetului va fi de un roz foarte placut. Dupa doua saptamani se filtreza si se pastreaza la frigider, dar se va consuma si utiliza doar la temperatura camerei. Daca doriti un otet mai concentrat, dupa filtrare adaugati alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiasi pasi (macerare 2 saptamani la temperatura camerei, filtrare, pastrare la rece). Eu am facut metoda scurta si am fost foarte multumita de rezultat. Trandafirii folositi nu trebuie sa fie stropiti cu pesticide (sau cel mult 2 saptamani trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comert sau din alte surse nesigure. otetul folosit poate fi si de mar cu miere (are concentratia de alcool mai mica). otetul filtrat se pastreaza la rece si se consuma numai la temperatura camerei. Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun si pentru ingrijirea pielii dandu-i fermitate si suplete (folosim intotdeauna diluat cu apa), ingrijirea parului actionand ca un balsam (la fel, se foloseste doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stari de febra, dureri reumatice, greata etc. Are efect dezodorizant si dezinfectant (se foloseste diluat si ca apa de gura). Pentru obtinerea acestui otet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.