Aseara am avut o pofta nebuna de focaccia cu usturoi si inspiratia mea a fost Miha! Iti multumesc tare mult, a iesit senzationala si a mers perfect insotita de o bere Perroni!Eu am amestecat toate ingredientele pentru blat si am framantat un aluat bun, am adaugat inca doua trei linguri de faina sa pot forma aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( probabil ca la masina de facut paine e altfel consistenta lui).

Am uns tava de cuptor in care am si facut focaccia cu ulei de masline din belsug si am pus coca. am lasat la crescut in jur de o ora la loc caldut( langa aragazul aprins cu focul mic).

Dupa o ora am intors aluatul si pe partea fara ulei si apoi am aplatizat coca cu palmele in tava fara sa trag de ea.

Apoi am facut cu degetele mici gropite in aluat pana la baza tavii.

Am presarat sare grunjoasa pe toata suprafata si am lasat sa se odihneasca inca 15 min.

Am amestecat uleiul cu apa, cu usturoiul zdrobit si cu rozmarinul frunzulite.

Pe toata suprafata am uns cu uleiul cu usturoi si rozmarin din belsug si am mai lasat inca 20 de min. Intre timp am incins cuptorul la 200 grade si am copt pana s-a rumenit( aproximativ 30 de min).

In toata casa mirosea superb si abia am asteptat sa o scot de la cuptor si desigur am servit-o calda aproape fierbinte...ce nebunie!