Mini choux-uri: Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare. Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie . Crema de vanile: Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.

Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga vanilia si untul. Blat: Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul,sarea si omogenizam.

Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.

Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.

Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua. Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.

Cand obtinem o culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit. Asamblare: Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.

Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.

Deasupra punem frisca batuta,iar peste,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.

Mini choux-uri: Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare. Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie . Crema de vanile: Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.

Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga vanilia si untul. Blat: Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul,sarea si omogenizam.

Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.

Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.

Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua. Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.

Cand obtinem o culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit. Asamblare: Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.

Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.

Deasupra punem frisca batuta,iar peste,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.