Usor si rapid de facut, cu o minunata aroma si gust deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna!Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30 . Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.

Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.

Clatitele fierbinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.

Pofta buna!