Detalii TORT DE PISCOTURI
Ingrediente:
Pentru foi: 200g,
faina,
50g,
unt,
1 ou,
1 lingura de miere,
50g,
zahar,
1 lingura cacao neagra,
Pentru crema: 1/2 l,
lapte,
3 linguri zahar,
3 linguri faina,
350g,
unt sau margarina Rama,
350g,
zahar pudra,
Pentru glazura: 3 linguri cacao neagra,
150g,
zahar,
3 linguri apa,
unt cat o nuca,
In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom
1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi. 2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat. 3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie. 4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi. 2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat. 3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie. 4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
Se taie cu un cutit cald, dupa dorinta, si se serveste cu un pahar de vin alb rece.
Pofta buna!