Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii. Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale. Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul. Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Ii scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.

Reteta de preparare a papanasilor. Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii. Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15min impartim coca in 8 bucati egale. Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata,si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul. Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Ii scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.