Aluatul Se framanta, rapid, cu varful degetelor, faina, sarea si untul; adaugati apa (2-3 linguri), faceti o minge, inveliti in folie de plastic alimentar si puneti aluatul in frigider, macar ora - la rece. Intindeti, apoi, o foaie, puneti-o in forma speciala pentru tarte, intepati din loc in loc cu o furculita, asezati, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole si efectuati coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit). Intre timp, se pregateste umplutura, un pudding clasic. Scoateti tarta din cuptor, eliminati pergamentul si lasati-o sa se racoreasca, putin. Turnati, apoi, umplutura. Se lasa tarta sa se raceasca bine (preferabil pe o grila), dupa care, se decoreaza cu boabe de afine si de zmeura, eventual, si cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).

Tineti tarta la frigider cateva ore, inainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi inainte.

Aluatul Se framanta, rapid, cu varful degetelor, faina, sarea si untul; adaugati apa (2-3 linguri), faceti o minge, inveliti in folie de plastic alimentar si puneti aluatul in frigider, macar ora - la rece. Intindeti, apoi, o foaie, puneti-o in forma speciala pentru tarte, intepati din loc in loc cu o furculita, asezati, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole si efectuati coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit). Intre timp, se pregateste umplutura, un pudding clasic. Scoateti tarta din cuptor, eliminati pergamentul si lasati-o sa se racoreasca, putin. Turnati, apoi, umplutura. Se lasa tarta sa se raceasca bine (preferabil pe o grila), dupa care, se decoreaza cu boabe de afine si de zmeura, eventual, si cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).

Tineti tarta la frigider cateva ore, inainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi inainte. Poate fi parteneriata cu un pahar de vin alb dulce, proaspat si parfumat.