Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole,, de unt pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .

Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra. Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!Legumele se curata si se spala .

Fasolea se spala, se curata la capete si se rupe bucati .

Ceapa cubulete, morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .

Puneti rosiile tocate marunt sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .

Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.

Amestecati faina si smantana cu putina apa, adaugati amestecand la supa fierbinte .

Presarati cu patrunjel si cimbru verde .

Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .