Am postat reteta asta, ( in definitiv, ce mare lucru niste ardei umpluti, ) doar asa, ca sa vedeti ca stiu face si ceva normal de mancare, nu numa prostioare, ca pana acuma :-)) Se si cuvine, gospodina veche ce ma aflu...:-)N-am gasit, in drum spre casa, la magazinul din colt, decat acesti monstri de ardei capia- Din astia avem, cu ei defilam !Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.

Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un pic de boia de ardei si o lingura buna de frunze de patrunjel tocate.

Am umplut ardeii, si i-am pus intr-o cratita cu apa, la fiert. Intre timp am rumenit faina intr-o tigaie, fara grasime sau ulei, am stins-o cu o parte din zeama de la ardei, avand grija sa nu faca cocoloase, si am adaugat pasta de rosii. Am sarat si piperat si am pus un pic de zahar. La noi asa se fac, in Banat, un pic dulci....

Am lasat sosul sa fiarba citeva clocote. Am pus apoi ardeii gata fierti intr-o forma rezistenta la foc, am turnat sosul peste ei, am adaugat citeva fire de cimbru si am dat la cuptor 30 de minute, la 180 de grade.

Se pot servi cu samantina, daca vreti.eu pun la umplutura si un pic de apa, cam 50 ml, ca sa ramana pufoasa.