Postez reteta de pasta de zahar pe care am incercat-o eu. A iesit o pasta buna, elastica, destul de bine de manevrat chiar si pentru mine, care am lucrat pentru prima oara cu asa ceva. Multumesc doamnei Viorica, pentru sfaturi, indrumari si amabilitate.

Gelatina se pune la hidratat in apa cam 10 minute pana se face ca buretele, dupa care se topeste pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba. Se adauga si mierea si se tine pe baie de aburi pana se dizolva complet. Se pune apoi si uleiul de palmier si se lasa la racit. Apoi se toarna totul in vasul in care se va lucra si se adauga amidonul si doua linguri de zahar. Se omogenizeaza bine si apoi se continua a se adauga tot zaharul, framantand bine. Se framanta bine pana se obtine un aluat de consistenta unei plasteline, maleabil, elastic si fara sa se lipeasca de maini, sa se intinda, sa mai fie cleios.

Se pune apoi pasta de zahar astfel obtinuta intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 24 de ore.

Se scoate din frigider cu minim doua ore inainte de a ne apuca de lucrat. Apoi se ia bine la framantat, pe masa unsa cu putin ulei de palmier, pana capata iarasi consistenta unei plasteline si apoi se intinde foaie cu sucitorul si se imbraca tortul. Se taie cu grija surplusul si se niveleaza lateralele tortului atingand pasta putin cu mana fara a o presa, pentru a nu se forma pliuri.

Inainte de a se pune pe tort, acesta trebuie imbracat intr-un strat subtire de unt.

Cam asta e..restul ornarii tine de bunul plac al fiecaruia..