imi plac tare mult tartele, cu orice fel d umplutura. am tot vazut pe la bucatarasi diversi tarte si prajituri cu fructe de padure si mi-m zis safac si eu ...a iesit aceasta tarta cremoasa si f buna...daca va place, va invit cu drag la o portie pe toti!Mai intai am pus fructele de padure scurse de surplusul de suc ( am scurs cam 200 ml pe care l-am folosit la jeleu) cu 6 linguri zahar pe foc si am lasat sa fiarba cam 10 minute, pana s-au legat frumos ca un gem. Am lasat la rece.

Am pregatit apoi tarta: am amestecat faina cu praful de copt intr-un castron, iar in mijloc am pus zaharul, ouale si untul moale ( eu am pus unt si margarina, jumate-jumate). Am amestecat bine pana s-a format o coca moale si omogena. Am uns bine forma de tarta si am tapetat cu faina, apoi am intins cu mana coca in tava, pana peste peretii tavii. Data viitoare o sa iau boabe de fasole sa folosec la coacerea tartei, ca asa nu-si pastreaza forma.

Tarta se inteapa bine cu furculita peste tot si se da la cuptorul incalzit la 200grade pentru 10 min, apoi se scade temperatura la 180 grade, se mai coace 10 minute, apoi la 170 grade inca 10 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Cat timp se raceste tarta se prepara crema: se face budinca conform instructiunilor de pe pachet, cu 400 ml lapte si 4 linguri zahar, apoi se da la racit. Cand e complet rece se amesteca cu ricotta . Se unge tarta rece cu crema de vanilie si ricotta, apoi peste crema se intind fructele de padure racite, peste toata suprafata tartei.

Se face jeleul: in sucul se la fructe se dizolva plicul de gelatina, se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc pana incepe sa fiarba, se lasa un minut, apoi se ia de pe foc, se mai lasa un minut sa se raceasca, invartitnd in el si apoi se toarna usurel peste tarta, avand grija sa acoperim toata suprafata tartei, repejor ca se intareste un-doi.

Se lasa tarta la rece macar o ora apoi se paote servi. Eu am facut-o de ceva vreme, asa ca am servit deja. Buuuuuna!!!!