Azi continua lupta mea cu macarons- ii. E a doua oara cand fac, si au iesit mai bine decat la inceput. Jumatate din compozitie am lasat-o alba si jumatate am colorat-o cu colorant roz. Nici acum nu sunt multumita de rezultat, pentru ca cei albi s-au prabusit total in urma coacerii. Adica sunt goi pe dinauntru si partea de deasupra s-a crapat si a cazut la fund :(Nu inteleg de ce cei roz au ramas intacti si sunt foarte buni. Poate ma ajutati voi sa rezolv misterul ;)Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez roz si sa-i dau aroma de vanilie.

Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.

Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).

Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.

Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.

Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute. Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.

Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.