De cand am vazut aceasta prajitura pe blogul Marianei Robescu si in revista Click, am spus ca trebuie sa o fac si eu...mi se parea o prajitura reusita si foarte gustoasa.

Asa a si iesit ! Multumesc Mariana...

Cele doua cutii cu lapte condensat le punem la fiert in apa, acoperite, o ora si jumatate, la foc mic, adaugand apa daca aceasta scade.

Lasam apoi sa se raceasca laptele condensat, abia apoi deschidem cutiile.

Laptele va fi caramelizat.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, bine de tot cu un praf de sare.

Adaugam apoi zaharul praf si batem din nou pina se intaresc albusurile.

Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, nuca macinata si pesmetul amestecat cu praful de copt.

O tava cam de 30 X 35 cm o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea foaia de napolitana, apoi adaugam blatul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 150 de grade C pentru 40 de minute aproximativ. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca blatul este copt.

Cand scoatem tava cu blatul copt, din cuptor, il lasam sa se raceasca in tava.

Frisca o batem tare, adaugam apoi laptele condensat, nessul si gelatina inmuiata asa cum scrie pe plic.

Omogenizam bine. Nu va lasati inselati de taria laptelui condensat sa nu adaugati gelatina, pentru ca mai tarziu veti regreta...

Intindem crema peste blatul rece si dam din nou la frigider sa se inchege crema.

Cand crema este intarita, deasupra punem o glazura din ciocolata sau radem ciocolata menaj .

Dam prajitura din nou la rece si o taiem, preferabil a doua zi.

Pofta mare !PS. laptele condensat il puteti comanda de aici: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16